Miten valitsen alueen tai alueita Excelissä

Syötän Excelissä lukuja muutamalle riville, mutta useaan sarakkeeseen. Onko jotain keinoa, miten pääsisin siirtymään helpommin seuraavaan haluamaani soluun. Enterin napsautus siirtää kohdistimen aina alapuolella olevaan soluun.

Toinen ongelmasi saattaa olla, että et saa valittua kerralla erillisiä solualueita, kun valitset kaavion lähdetietoaluetta.

Taulukko myös näyttäisi paljon siistimmältä, jos sarakkeet olisivat keskenään saman levyisiä. Miten ihmeessä sen saisi tehtyä helposti?

Alueen valinta tietoja syötettäessä

Syötät ehkä lukuja muutamaan sarakkeeseen ja muutamalle riville. Tällöin tietojen syöttämistä helpottaa, jos valitset alueen ennen kuin aloitat tietojen syöttämisen.

Paina hiiren ykköspainike pohjaan ja maalaa suorakaiteen muotoinen alue, johon tietoja haluat syöttää. Valituksi jää alueen ensimmäinen solu. Syötä luku soluun ja etene koko alue hyväksymällä aina Enter-painikkeella.

Miten valitsen alueen tai alueita

Näytän oheisella videolla, miten nämä ja paljon muuta saat tehtyä helposti.

Erilaisten alueiden valinta Excelissä

Miten valitsen useita erillisiä alueita?

Usean erillisen alueen valinta nopeuttaa muotoilujen tekemisessä ja kaavojen muodostamisessa. Kaavion lähdealueen valinnassa tämä on aivan ehdoton taito. Epäyhtenäisen alueen valinta onnistuu Ctrl-näppäimen avulla. Valitse ensin yksi alue, paina Ctrl-näppäin pohjaan ja valitse muut haluamasi alueet. Vapauta ensin hiiren painike ja vasta sitten Ctrl-näppäin.

Miten valitsen koko rivin tai sarakkeen?

Kokonaisen sarakkeen valitsen napsauttamalla saraketunnusta hiiren ykköspainikkeella. Rivi valinta tapahtuu samalla periaatteella. Napsautan rivitunnusta.

Miten valitsen useita rivejä tai sarakkeita?

Useita peräkkäisiä sarakkeita valitsen vetämällä hiiren ykköspainikkeella saraketunnusten yli. Usean rivin valitsen taas samalla tekniikalla.

Miten valitsen usean erillisen rivin tai sarakkeen?

Usean erillisen sarakkeen valintaan käytän taas Ctrl-näppäintä. Valitsen yhden sarakkeen, Ctrl pohjaan ja napsauttelen muita saraketunnisteita. Ja muistan vapauttaa hiiren ensin ja vasta sitten Ctrl-näppäimen.

Lisää samasta aiheesta

Excel