Miksi Word tekee omiaan

Word toimii omituisesti?

Mitä teen väärin tai en ymmärrä, kun Word toimii omituisesti ja muotoilee tekstiä omatoimisesti? Kun ohjelman toiminnan tuntee, niin apuja on löydettävissä. Wordissa on oletuksena tiettyjä asetuksia päällä, ja ainakin osa niistä kannattaa ottaa pois käytöstä.

Näyttääkö tekstisi tällaiselta?

Lainausmerkit muuttuvat vinoiksi, väliviiva korvautuu ajatusviivalla ja netti- ja sähköpostiosoitteet muuttuvat hyperlinkeiksi.

Kuvan teksteissä on oletusasetukset käytössä

Vaikka haluaisit sen näyttävän tällaiselta?

Word oletusasetuksia on muutettu suomen käytännön mukaisiksi

Käy muuttamassa Wordin oletusasetuksia oheisen videon mukaisesti.

Miten muutan asetuksia?

Asetuksiin pääset valitsemalla Tiedosto > Asetukset. Valitse edelleen Tarkistustyökalut ja napsauta Automaattisen korjauksen asetukset -painiketta.

Muuta asetuksia kahdella välilehdellä

Samat muutokset pitää tehdä kahdella välilehdellä Automaattinen muotoilu kirjoitettaessa ja Automaattinen korjaus. Automaattinen muotoilu kirjoitettaessa tekee muotoiluja heti kirjoitusvaiheessa. Automaattinen korjaus tekee muutoksia siinä vaiheessa, kun Word huomaa mielestään korjattavan kohdan.

Kaikkia automaattisia muotoiluja ei pidä ottaa pois, koska osa on todella hyviä ja käteviä. Se, mitä valintoja ottaa pois riippuu ihan siitä minkälaista sisältöä on Wordilla luomassa.

Automaattinen muotoilu kirjoitettaessa -välilehti

Itse otan aina valinnat ruuduista Korvaa kirjoitettaessa: Suorat lainausmerkit kaarevilla ja Yhdysmerkit (–) viivoilla(-) Jos kirjoitat internet-osoitteita tai sähköpostiosoitteita tekstiisi ja et halua niiden muuttuvan hyperlinkeiksi, ota lisäksi valita pois kohdasta Internet- ja verkkopolut hyperlinkeillä.

Automaattinen korjaus -välilehti

Ota täällä valinnat pois samoista ruuduista, kuin Automaattinen muotoilu kirjoitettaessa -välilehdellä.

Etkö osaa päättää, muunnetaanko hyperlinkiksi vai ei?

Saattaa olla, että toisinaan haluat esim. nettiosoitteen muuttuvan hyperlinkeiksi, mutta et aina. Miten toimin silloin? Pidä silloin oletuksena asetusta päällä, ja kun eteen tulee tilanne, johon et halua hyperlinkkiä, voit kumota Wordin tekemän muotoilun.

Kumoa Wordin tekemä muotoilu

Kun olet kirjoittanut nettiosoitteen, Word muotoilee sanan hyperlinkiksi. Valitse heti pikakomento Ctrl+Z. Tällöin Word kumoaa tekemänsä muotoilun, ja jättää kirjoittamasi ositteen sellaiseen muotoon, kun mihin sen kirjoitit.

Lisää samasta aiheesta

Word