Etunollat postinumeroon ja puhelinnumeroon jälkikäteen

Miten saan lisättyä etunollan jo olemassa olevaan lukuun Excel-taulukossa?

Jos solussa C2 on luku 431 ja haluaisin sen postinumeromuotoon 00431. Syöttämisvaiheessa voin muotoilla alueen ensin tekstiksi, mutta sain tämän taulukon kollegalta tässä muodossa?

Katso oheiselta videolta, miten etunollat ja maatunnuksen saa lisättyä jälkikäteen.

Postinumeromuotoilu auttaa alkuun

Jos tarvitset tietoja postinumeromuodossa vain Excelissä, eteen tulevat nollat saat lisättyä esimerkiksi käyttämällä postinumeromuotoilua. Valitse muotoiltava solualue ja valitse Aloitus > Numero, napsauta sitten Luku-painikkeen nuolta ja valitse avautuvassa luettelossa alimmainen, eli Lisää numeromuotoja.

Avautuvassa Muotoile solut -ikkunassa valitse Luku-välilehti, ja Luokka-kohdasta Erikoismuotoilu. Valitse lajiksi Postinumero.

Jos tarkastelet muotoiltuja soluja kaavarivillä, huomaat, että soluissa olevat nollat ovat vain muotoilua. Todellinen sisältö on alkuperäinen numero.

Mutta tarvitset ehkä osoitteita tarroihin Wordin puolella?

Ongelma ei kuitenkaan vielä ratkennut kokonaan, jos tallennat tiedoston ja käytät tiedostoa Wordin puolella tarrojen lähdetietona. Tässä tapauksessa pitää muuttaa solujen arvot.

Käytetään kätevää Pikatäydennys-ominaisuutta

Pikatäydennys-ominaisuuden avulla voidaan yhdistää ja jakaa syöttämämme mallin mukaisesti solussa olevia tietoja.

Lisää ensin uusi sarake. Valitse sarake ja muotoile se tekstiksi.  Tämän jälkeen lähde kokoamaan soluun mallia, miten Excelin pitää sisällöt soluihin muodostaa: kirjoita soluun 00431. Paina Enter ja kirjoita 01730, ja hyväksy vielä Enterillä.

Valitse nämä kaksi solua ja kopioi täyttökahvan avulla alaspäin. Valitse Automaattisen täytön asetuksien kuvakkeesta Pikatäydennys. Nyt alueen tiedot ovat tekstiä ja postinumerot ovat muodossa, jossa etunollat pysyvät vaikka tietoja käytetään muissa ohjelmissa.

Maatunnuksen lisääminen puhelinnumeroon

Maatunnuksen lisääminen puhelinnumeroon tapahtuu myös Pikatäydennys-toimintoa käyttäen. Lisää ihan ensimmäiseksi mallisoluun hipsu-merkki (‘). Ja tämän perään maatunnus ja puhelinnumero. Tee kaksi mallisolua. Kopio seuraavaksi mallia alaspäin muille soluille. Ja valitse Automaattisen täytön asetuksien kuvakkeesta Pikatäydennys.

Poista taulukosta lopuksi ylimääräiset sarakkeet.

Avaa oheisesta linkistä harjoitustiedosto

Lisää samasta aiheesta

Excel