Tässä blogipostauksessa jatkan Sparkline-kaavion käsittelyä.

Aikaisemman postauksen videolla piirsin ja näytin Sparkline-kaavion niin, että siinä oli oletusasetukset käytössä. Oletuksena jokainen Sparkline-kaavio kuvaa lähdetietoja muista kaavioista erillisenä.

Tällainen kaavio kuvaa selkeästi kyseisen arvosarjan muutosta. Sen sijaan eri kaavioita ei pysty vertaamaan toisiinsa nähden.

Sparkline-kaavion pystyakselin asetukset

Kaavioihin voidaan muuttaa keskenään yhdenmukainen asteikko asetuksia muuttamalla.

Valitaan Sparkline-työkalut: Rakenne > Akseli. Ja edelleen valitaan pystyakselin pienimmän ja suurimman arvon asetuksista vaihtoehto Sama kaikissa Sparkline-kaavioissa. Nyt kaavioita voidaan verrata keskenään.

Sparkline-kaavio kuvaa kehitystä

Katso oheiselta videolta, miten asetuksia pääsee muuttamaan.

Päivämääräakselin asetukset

Lähdetiedoissasi on ehkä myös joitakin päivittäisiä mittaustuloksia. Taulukosta puuttuu kuitenkin joidenkin päivien tulokset. Miten se vaikuttaa Sparkline-kaavioon? Oletusarvoisesti Excel näyttää kaavion niin, että se ei huomioi puuttuvia päiväyksiä

Asetuksista voidaan kuitenkin muuttaa kaavion näyttötapaa niin, että puuttuvien päivien kohdalla ei näytetä lainkaan pylvästä.

Avaa oheisesta linkistä  Sparkline-kaavio_osa2n harjoitustiedosto Sparkline-kaavio_osa2.xlsx

Jaa tämä blogipostaus omaan kanavaasi!

Tilaa uutiskirje!

Uusimmat blogipostaukset saat sähköpostiisi, kun tilaat uutiskirjeen! Uutiskirjeeissä on ajoittain myös markkinointiin liittyvää sisältöä.

Lähetän uutiskirjeen noin kahden viikon välein. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Hyväksyn vielä sähköpostiini saapuvan vahvistusviestin.