Liikkuminen taulukon alkuun: soluun A1

Mistä tahansa kohdasta taulukkoa pääset siirtymään taulukon ensimmäiseen soluun näppäinyhdistelmällä Ctrl+Home.

Paina Ctrl-näppäin pohjaan ja napsauta Home-painiketta. Vapauta Ctrl.

Liikkuminen yhtenäisen tietoalueen toiseen laitaan

  1. Valitse tietoalueelta solu (kuvan esimerkissä solu B3).
  2. Paina Ctrl-näppäin pohjaan ja paina näppäimistöltä alaspäin osoittavaa nuolipainiketta. Siirryt soluun B13. Vapauta lopuksi Ctrl-näppäin.
Nuolipainikkeiden avulla liikut nopeasti taulukossa

Huomaa. Jos kuvan esimerkissä siirrät kohdistimen soluun C3, painat Ctrl-näppäimen pohjaan ja painat alaspäin osoittavaa nuolipainiketta näppäimistöllä, kohdistin siirtyy soluun C9. Siirtyminen tapahtuu aina vain yhtenäisen alueen toiseen laitaan. Tässä tapauksessa pidä Ctrl-painike pohjassa ja paina alaspäin osoittavaa nuolipainiketta vielä kahdesti, niin pääset soluun C13.

Liikkuminen tietoalueella hiiren avulla

  1. Valitse solu tietoalueelta.
  2. Vie kohdistin valittuna olevan solun kehyksen päälle, siihen reunaan, mihin suuntaan haluat liikkua. Katso alla olevasta kuvasta osoittimen muoto.
  3. Kaksoisnapsauta kehystä hiirellä. Kuvan esimerkissä, kun kaksoisnapsautat solun B3 alareunaa, kohdistin siirtyy alaspäin ja aktivoi solun B13.

Huomaa. Jos kuvan esimerkissä siirrät kohdistimen soluun C3 ja kaksosinapsautat tämän solun alareunaa, kohdistin siirtyy soluun C9. Siirtyminen tapahtuu aina vain yhtenäisen alueen toiseen laitaan. Tässä tapauksessa joudut siis toistamaan kaksoisnapsautuksen vielä kahdesti, että pääset soluun C13.

Jaa tämä blogipostaus omaan kanavaasi!

Tilaa uutiskirje!

Uusimmat blogipostaukset saat sähköpostiisi, kun tilaat uutiskirjeen! Uutiskirjeeissä on ajoittain myös markkinointiin liittyvää sisältöä.

Lähetän uutiskirjeen noin kahden viikon välein. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Hyväksyn vielä sähköpostiini saapuvan vahvistusviestin.