Onko sinulla tarve yhdistää kahdessa taulukossa olevia tietoja yhteen? Jos taulukoissa on jokin yhdistävä kenttä, yhdistäminen sujuu mukavasti. Viime viikolla esittelin PHAKU-funktion. PHAKU-funktiota joustavampi ja tehokkaampi on funktiopari INDEKSI ja VASTINE.

Molemmilla PHAKU-funktiolla ja INDEKSI & VASTINE funktioparilla voidaan yhdistää kahdessa taulukossa olevia tietoja. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa on vähemmän rajoitteita. Toki O365 ohjelmaversiossa myös PHAKU-funktiota on muutettu sujuvammaksi.

INDEKSI ja VASTINE-funktiot

Poimitaan vasemmalla olevasta taulukosta henkilön kotipaikka oikealla olevaan taulukkoon tunnuksen perusteella.

Katso seuraavalta videolta, miten sisäkkäiset INDEKSI ja VASTINE -funktiot muodostetaan.

Mitä eroa PHAKU ja INDEKSI & VASTINE -funktioilla on?

Kun käytät INDEKSI ja VASTINE -funktioita, taulukkoa josta tietoja haetaan, voidaan muokata. Taulukossa voidaan lisätä tai poistaa sarakkeita sekä sarakkeiden järjestystä voidaan muuttaa. Hakuarvoa vastaava tieto voi olla missä sarakkeessa tahansa.

PHAKU-funktiossa sarakkeiden järjestystä ei voi muuttaa, ja hakuarvoa vastaava tieto täytyy olla aina vasemmanpuoleisimmassa sarakkeessa.Jos muutoksia sarakkeiden määrään tai järjestykseen tulee, kaavat täytyy aina korjata.

Jos taulukon rakennetta ei tarvitse muuttaa, PHAKU-funktio toimii hyvin. Jos on odotettavissa, että taulukon rakenne voi muuttua, käytä INDEKSI ja VASTINE -funktioita.

INDEKSI ja VASTINE-funktio toimii, vaikka taulukon rakenne muuttuu

Avaa oheisesta linkistä INDEKSI ja VASTINE -funktioiden harjoitustiedosto indeksi ja vastine.xlsx

Jaa tämä blogipostaus omaan kanavaasi!

Tilaa uutiskirje!

Uusimmat blogipostaukset saat sähköpostiisi, kun tilaat uutiskirjeen! Uutiskirjeeissä on ajoittain myös markkinointiin liittyvää sisältöä.

Lähetän uutiskirjeen noin kahden viikon välein. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Hyväksyn vielä sähköpostiini saapuvan vahvistusviestin.