Tietojen käsittely Excel-taulukoiden avulla on kätevää!

Excelissä on kahdenlaisia taulukoita. Kun tietoja syötetään yhtenäiselle solualueelle, siitä käytetään nimitystä taulukko. Aivan toinen asia on Excel-taulukkotoiminto. Tässä ohjeessa puhun Excel-taulukkotoiminnosta.

Normaali taulukko voidaan muuntaa Taulukoksi. Excel-taulukossa tietoja on helpompi hallita ja analysoida. Taulukossa voidaan käyttää ohjelman sisäistä suodatusta, lajittelua, rivisävytystä ja vuorovärisiä rivejä sekä erilaisia kaavoja summarivillä. Taulukon ominaisuuksien avulla voidaan hallita taulukon rivien ja sarakkeiden tietoja laskentataulukon muiden rivien ja sarakkeiden tiedoista erillisinä.

Alueella pitää olla joka sarakkeessa otsikot. Kokonaisia tyhjiä rivejä tai sarakkeita ei lähdetietojen aluella saa olla.

Excel-taulukon luominen

  1. Siirrä kohdistin tietoalueelle, josta haluat muodostaa taulukon.
  2. Valitse Aloitus > Tyylit > Muotoile taulukoksi, ja valitse haluamasi tyyli taulukosta Tyylivalikoima.
  3. Excel korostaa automaattisesti taulukon tietoalueen ja alueen osoite näkyy Muotoile taulukoksi -valintaikkunassa. Tarkista, että Taulukossa on otsikot -ruudussa on valinta.
  4. Hyväksy OK:lla.
Muotoile tietoalue taulukoksi

Katso oheiselta videolta ohje miten taulukkoa voi käsitellä.

Otsikkorivi

Jokaisessa taulukon sarakkeessa on käytössä otsikkorivin suodatus. Voit suodattaa ja lajitella nopeasti taulukon tietoja.
Lisäksi: vie kohdistin taulukkoalueelle, ja vieritä taulukkoa: sarakkeen tunnisteiden (A, B, C jne.) tilalle vaihtuu taulukon sarakeotsikot!

Lasketut sarakkeet

Kun kirjoitat kaavan taulukkosarakkeen yhdelle riville, kaavaa käytetään heti kaikkiin muihin kyseisen taulukkosarakkeen soluihin.

Summarivi

Voit lisätä taulukkoon summarivin, jolloin jokaiseen summarivisoluun tulee avattava luettelo. Voit laskea nopeasti esim. summia, keskiarvoja ja määriä

Muuntaminen takaisin tietoalueeksi

Jos et halua käyttää taulukon ominaisuuksia, mutta haluat käyttää taulukon tyyliä, voit muuntaa taulukon tavalliseksi laskentataulukon tietoalueeksi.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella taulukon kohdalla pikavalikko esiin ja valitse Taulukko > Muunna alueeksi.

Huomaa

Jos haluat poistaa myös vuoroväriset rivit käytöstä, valitse ennen alueeksi muuttamista Taulukkotyökalut:Rakenne > Taulukkotyylit > Ei mitään.

Tilaa uutiskirje!

Uusimmat blogipostaukset saat sähköpostiisi, kun tilaat uutiskirjeen! Uutiskirjeeissä on ajoittain myös markkinointiin liittyvää sisältöä.

Lähetän uutiskirjeen noin kerran viikossa. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.

Hyväksyn vielä sähköpostiini saapuvan vahvistusviestin.